78207

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Polášek (85.71.180.241) --- 17. 6. 2012
Re:

Pokud mají být krystaly větší a zároveň to být ještě kvalitní krystaly, musí se zahušťování nebo ochlazování provádět pomaleji a lázeň musí být čistší. Základní závislost kolem krystalizace známá každému chemikovi.

Neboli pokud se upraví režim tak, aby většina cukru byly velké krystaly, výkon cukrovarnické linky znatelně klesne. Neboli taková výroba bude dražší. Případně u některých průběžných zařízení na krystalizaci a separaci cukru z matečného louhu nebude ani možné režim vhodný pro získávání velkých krystalů vůbec nadstavit.

Hrubozrnný cukr, který kupuje Kolomý, potom nemusí být vůbec cukr s velkými krystaly, spíš to bude cukrový odpad z osekávání cukerných krust z všelijakých částí linky nebo spečené drobné krystaly coby na sítech a podobně.
Ovšem řekl bych, že mnohem jednodušší než tady o tom furt dokola diskutovat bude prostě se Kolomého při vhodné příležitosti prostě zeptat.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 57638


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu